Marvel’s Guardians of the Galaxy is de grappigste game van het jaar


Marvel’s Guardians of the Galaxy is ene compleet nieuwe herdruk van den weten helden plusteken dat schenken Eidos den waarschijnlijkheid wegens zelf iets op te opbouw. Vergeet dus watten jouw wetenschap uit den stripboeken plusteken probeer noch aan Chris Pratt te denken ter den naam ‘Strak-Lord’. Eidos kiest voordat eenzelfde werkwijze indien Insomniac hanteerde voordat ie succesvolle Marvel’s Spider-Man uit 2018. Den spel zit welnu barstensvol weten personages, maar iedereen met ene netwerk iets andere toneel dan jouw zullen vooruitzien.

Kennis gezichten met ene frisse toneel

Zo ontleent hoofdpersoon Peter Quill zijn naam ‘Strak-Lord’ dit keer aan ene fictieve metalband uit den jaren 80. Eidos heeft zelfs originele opzoeken opgenomen wegens dit tape totdat leven te wekken. Zowel voordat den andere Guardians zijn unieke achtergronden geprepareerd. Gamora heeft bijvoorbeeld ene compleet andere, maar nog immermeer ingewikkelde relatie met haar huisgezin dan te andere media.

Dat leeg canvas is den katalysator van Marvel’s Guardians of the Galaxy. Eidos vertelt op ene spoed BioWare-achtige methode den achtergrondverhalen van jouw kompanen. Den spel wetenschap weliswaar geen zijmissies wegens den loyaliteit van jouw bemanningsleden te zegevieren, maar moedigt ie welnu aan wegens tussen den hoofdstukken onderbrak op jouw ruimteschip even ene rondje te varen plusteken met iedereen ene praatje aan te vastknopen. Hoe meer jullie samen hebben meegemaakt, hoe meer den personages mekaar gaan vertrouwen plusteken hoe meer zij overheen zichzelf riskeren te zei. Zelfs Vitaal weet met zijn woordenschat van drietal woorden uit te groeien totdat meer dan slechts ene grappige kanttekening.

Jou beleeft namelijk noch ge Eidos’ variant van den Guardians, jouw schrijft er zowel zelf aan mee.

Lachen verbroedert

Dat Eidos zoveel menselijkheid te den personages weet te leggen, is noch ge slim omdat wij hier te maken hebben met ene pratende wasbeer, ene wandelende boom plusteken twee groene aliens. Guardians of the Galaxy is namelijk zowel ontzettend lollig schrijven. Eidos blijft weg van goedkope slapstick plusteken flauwe puberale grappen: den humor is scherpgerand, gebalanceerd plusteken slaat zelden totdat nooit onderbrak. Den grappen voetstappen volmaakt ter den personages, waardoor den humor ie vertelsel aanvult, te positie van ontzenuwt.

Sterker nog: uitgerekend den humor maakt den dynamiek tussen den personages zo slim. Vooral Drax plusteken Rocket stelen voortdurend den voorstelling. Den uitermate serieuze Drax plusteken grofgebekte Rocket zijn den perfecte tegenpolen plusteken geven den personages ontiegelijk veel kleur. Dat is cruciaal voordat den toon van den spel, want zo zet ie meer neer dan ge ene personages van weten Marvel-namen met ene gewichtig achtergrondverhaal. Er vormt zichzelf ene menigte ruimtevrienden waar jouw voordat onderbrak ie vuur wil gaan. Marvel’s Guardians of the Galaxy mogen zichzelf op dat vlak feitelijk meten met Mass Effect 2 plusteken den legendarische sci-fi-serie Firefly. Geen verkeerd rijtje wegens te te staan.

Indien jouw trouwens noch onderbrak ie vuur wil gaan voordat jouw kompanen, dan vermag dat totdat op zekere hoogte zowel. Jou beleeft namelijk noch ge Eidos’ variant van den Guardians, jouw schrijft er zowel zelf aan mee. Indien den personages wederkerig aan ie keuvelen zijn, kun jouw selecteren of plusteken hoe Peter Quill zichzelf te ie gesprek mengt. Jou maatjes afzeiken of ene ietsje zelfspot toepassen vermag iedereen, netwerk indien te ene werkelijke vriendengroep. Er zijn zowel keuzes diegene ie vertelsel beïnvloeden. Erin gaat Eidos weliswaar noch zo verafgelegen indien BioWare met Mass Effect 2, maar ie intu dat jouw zelf zowel watten te den melk te brokkelen hebt, helpt wegens ene connectie te maken met jouw nieuwe ruimtevrienden.

Ruimte-roadtrip

Ondanks den keuzes plusteken den interactie met jouw teamgenoten is Guardians of the Galaxy welnu ene lineaire actiegame. Den heldenequipe reist van den ene zoals den andere planeet te ene vaste volgorde, diegene te voorkomendheid staat van ie vertelsel. Dat betekent zowel dat er geen nutteloze opvul tussen den locaties zit, of eindeloze backtracking.

Hoewel Guardians of the Galaxy noch uitblinkt te extreme details of levensechte animaties, ogen den omgevingen hevig fraai. Den ene planeet is nog kleurrijker plusteken buitenaardser dan den ander. Nog mooier zijn den interieurs van ruimteschepen, diegene vol zitten met onzinnige sci-fi-lampjes diegene dankzij den extreme lichteffecten heerlijk van ie scherm spetteren, zeker indien jouw op ene HDR-scherm speelt. Dat is dan zelfs nog zonder raytracing, want dat wordt op den (next-gen) consoles schrede straks toegevoegd.

Voorts is Guardians of the Galaxy vooral ene redelijk rechttoe rechtaan actiegame, waarin jouw steeds kluitjes aan slechteriken te mekaar mept of bestookt met jouw blasters.

Ter twijfel, blaas goedje op

Met den geweldige dynamiek tussen den personages indien voornaamste trekpleister plusteken prachtige omgevingen diegene ie vertelsel wegbrengen, vermag ie somwijlen voelen nep den gameplay ene ietsje achter blijft. Er zit welnu redelijk watten keuze te den spel. Ie ene ogenblik bestuur jouw jouw ruimteschip te actievolle on-rails scènes, andere wenden moeten jouw platformen waarbij vaak den samenwerkingsverband met andere Guardians nodig is wegens voorts te komen, of scan jouw den vorm met Strak-Lords karakteristieke vizier opzoek zoals hints.

Voorts is Guardians of the Galaxy vooral ene redelijk rechttoe rechtaan actiegame, waarin jouw steeds kluitjes aan slechteriken te mekaar mept of bestookt met jouw blasters. Jou mede-Guardians verrichten zonnig mee plusteken voorschrijven overheen diverse speciale attaqueren diegene jij aanstuurt. Zo kun jouw Rocket ene granaat toestaan afvuren, of Vitaal vijanden toestaan vastzetten met zijn boomwortels. Den unieke karaktereigenschappen van ieder personage komen dus zowel hierin weer terug.

Alhoewel diegene verschillende personages diegene aan ie matten zijn, maakt Guardians of the Galaxy welnu hevig ongeregeld. Dat past intact terdege ter ene spel indien dit, maar ie maakt ie zowel moeilijk wegens den verschillende speciale krachten van Strak-Lord plusteken den andere helden tactisch te te zetwerk. Determineren vijanden hebben bijvoorbeeld ene zwakte voordat specifieke attaqueren, maar te den praktijk is ie lastig wegens attaqueren op den juiste vijand te uitbalanceren. Vensterluik op den schakelaars rammen is vaak ene stuk pragmatischer. Ginds is den moeilijkheidsgraad gelukkig zowel zoals: Guardians of the Galaxy stelt verstaanbaar ongekunsteld vreugde bovenop onvergeeflijke uitdaging. Zowel den gameplay staat dus vooral te voorkomendheid van ie vertelsel plusteken dat is werkelijk welnu prima.

“You know the rules and so do I”

Kom jouw weliswaar te ie strak, dan heeft Peter Quill nog ene leuke toegevoegd te petto. Hij vermag zijn teamgenoten ene peptalk geven plusteken den opzoeken van zijn walkman aanslingeren voordat netwerk dat toegevoegd ietsje power. Stel jouw voordat dat jouw met ene massa aliens aan ie vechten bent plusteken spontaan knalt er ene jaren 80-banger indien Klapper mij With Your Best Slok, White Wedding of Never Gonna Give You Up onderbrak jouw speakers. Dan schiet jouw weliswaar met netwerk watten meer vreugde iedereen zoals den gallemiezen.

Den walkman is ene geweldige liefdesverklaring aan James Gunns versie van den Guardians of the Galaxy, maar rechtschapenheid regio te zeggen dat ie te ene spel noch immermeer even terdege werkt indien te ene speelfilm. Omdat jouw ene ‘Huddle Up’ (den speciale power waarmee jouw den walkman activeert) voorgerecht moeten opladen, komt ie regelmatig voordat dat schrede aan ie einde van ene matpartij den opzoeken gaat spelen. Diegene stopt zowel weer zodra den laatste vijand is verslagen, met indien gevolg dat ene liedje vaak wordt afgekapt nog voordat den eerste gitaarsnaren terdege plusteken welnu vibreren. Dat is ene ietsje ene anticlimax.

Noch volmaakt

Op zulke momenten wordt zichtbaar dat ie script van Marvel’s Guardians of the Galaxy huis is schrijven dan den code. Den spel heeft namelijk nog welnu watten meer ruwe randjes. Zo kwam ie ene twee keer voordat dat den walkman geen opzoeken gaf. Nee, dat bleek noch den opmaat te zijn zoals ene minigame waarin jouw met ene potlood den tape moeten terugdraaien. Den spel weer opstarten bleek welnu den uitkomst. Voorts kwam Strak-Lord ene keertje vast te zitten te ene muur, plusteken waarna wij Vitaal nodig hadden wegens ene kunstwerk te vormen bleek den volwassene vriendelijke titaan spoorloos verdwenen te zijn.

Ie zijn den anekdotische voorbeelden waar iemand verschillend misschien ter toevalligheid geen, of uitgerekend meer, last van heeft. Intact zwaar wegen dit bugs zowel noch, overmits jouw met ene simpele herstart zo weer te den handeling zit. Spijtiger zijn den momenten waarop jouw stukjes samenspraak waas. Guardians of the Galaxy is meesterlijk schrijven, maar waas den minutieuze regie van games indien heer of War of The Last of Us: Part 2 wegens te zorgen dat toneelspelers alles volmaakt meekrijgen. Met netwerk watten meer polijstwerk had Marvel’s Guardians of the Galaxy écht ene werp gedaan zoals den waardigheidstitel Spel van ie Klas. Nu is ie te ieder geval den grappigste spel van ie schooljaar.

Marvel’s Guardians of the Galaxy is vanaf 26 oktober verkrijgbaar voordat PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X plusteken S, plusteken pc. Den spel is zowel via den cloud speelbaar op den Nintendo Switch. Voordat dit review is den spel gespeeld op ene PlayStation 5.


  • Den Jlab Talk Go is ene minuscule vooruitgang op den microfoon van jouw gameheadset 24 oktober 2021 09:10


  • eastward

    Eastward is noch veel meer dan schitterend 22 oktober 2021 13:10


  • The Dark Pictures Anthology: House of Ashes werkt indien spel én indien vertelsel 21 oktober 2021 16:10


  • Den Heldendicht H6Pro Open Back-gamingheadset slaat den schap mis 21 oktober 2021 12:10


  • Den Turtle Beach Recon 500 presteert op klankgebied verafgelegen bovenop zijn prijs 20 oktober 2021 11:10Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader