Intel plant Alder Lake-cpu's officieel in op 4 november


Den twaalfde Intel Core-generatie draait op ie zogenaamde Intel 7-procedé, ene huiseigen term voordat watten voorheen 10nm Enhanced SuperFin heette. Alle cpu’s hierbinnen den Alder Lake-generatie existentie uit zogenaamde ‘omvangrijke plus kleine’ kernen, diegene wederzijds prestatiegerichte taken plus efficiëntie verdelen.

Den Alder Lake-generatie trapt voltooid met zes desktopprocessoren (Alder Lake-S); precies zoals Nederlandse retailers voorheen alreeds uitgelekt hadden. Respectievelijk zijn dat den overklokbare Core i9-12900K, Core i7-12700K plus den Core i5-12600K. Alle drietal den processoren komen zowel te KF-variant, welke den geïntegreerde graphics weg laat.

Render van een Intel Core-processor, specifiek die uit de Alder Lake-generatie.

Alle huidige Alder Lake-processoren brengen steun voordat noch exclusief DDR5-werkgeheugen (standaard totdat 4.800 MT/s), maar zowel aanstaande PCIe 5.0-hardware. Daarbij komen zowel nieuwe technologieën loeren, zoals Intel XMP 3.0, welke moeiteloos efficiënte overclocks vindt voordat den nieuwe DDR5-modules. 

Den Alder Lake-generatie is noch backwards compatible met bestaande moederborden. Zoals voorheen alreeds uitgebreid uitlekte, stapt Intel met dit mensenleven overheen op den LGA1700-socket. Zowel den opvolgende Raptor Lake-generatie zullen gebruikmaken van diezelfde pasvorm. Met den overkomst van den nieuwe reeks plus socket komt zowel ene nieuwe chipset: den Intel Z600-reeks. Dit trapt voltooid met behulp ene eerste reeks Z690-moederborden van verschillende partnerfabrikanten. 

Intel zette tijdens ie #IntelOn-evenement vooral te den schijnwerpers hoe dit eerste reeks Alder Lake-cpu’s “den liefste processoren voordat gamers plus creators zijn”. Ten opzichte van vorige mensenleven zullen dit cpu’s totdat twee keer zo snel content willen creëren. 

Volgens Intels inherent tests verslaat den Core i9-12900K, ie absolute topmodel met 16 rekenkernen (8 Show + 8 Efficiency) plus 24 threads, den Ryzen 9 5950X van AMD met kalmaan. Diegene tests zullen echter welnu gedraaid hebben op ene “verkreupelde” versie van Windows 10, zo claimen sommige sceptici op sociale media. 


 • Compilatiefoto van meerdere Z690-moederborden van ASUS.

  Asus onthult negentien Z690-moederborden 28 oktober 2021 13:10


 • Foto van een Z690-moederbord van Asus met een Q-Release-moederbordknop.

  Asus ontwikkelt moederbordknop wegens videokaarten sneller te wisselen 26 oktober 2021 15:10


 • Promotionele afbeelding voor XPG Lancer DDR5-werkgeheugen.

  XPG’s eerste DDR5-geheugen blijkt vertraagd dan toegezegd 26 oktober 2021 12:10


 • Het logo van Intel Arc

  Winactie hint zoals 825 dollar vraagprijs voordat ‘premium’ Intel Arc-videokaart 25 oktober 2021 15:10


 • Close-up van een Coreliquid-koelelement van MSI.

  Oudere koelers spreiden druk mogelijk onevenredig op Alder Lake-cpu’s 25 oktober 2021 13:10

Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader