MSI bewijst dat Alder Lake-cpu's in chipgrootte variëren


MSI vergeleek ene twaalfde mensenleven Intel-processor met 8 GoldenCove-kernen  (Voorstelling) plusteken 8 Gracemont-kernen (Efficiency) met ene nieuwer monster, bestaande uit slechts 6 GoldenCove-kernen — volgens MSI zijn alle efficiëntiekernen uitgeschakeld. Wegens welke precieze modellen ie gaat is wollig, maar één ding is zeker: onder den hittespreider verschillen den chips royaal.

Den 8P+8E-processor komt neer op ene chipoppervlak van 215 vierkante millimeter; den 6P+0E-variant bedraagt omstreeks 163 vierkante millimeter. Wollig is hoeveel actieve transistoren ginder uiteindelijk te zullen zitten, waargenomen Intel diegene inlichting veeleer voordat zichzelf houdt. 

Foto van twee Alder Lake-processoren zonder hun hittespreider.

Eentje verschil te chipgrootte is ie einde van den wereld nog noch, maar erop MSI Insider viel zowel op hoe den verschillen mogelijk welnu problemen kunnen veroorzaken erop fabrikanten van koelers — plusteken dat is noch ie eerste waarschuwingssignaal voordat koelers. Noch exclusief maakt den Alder Lake-generatie gewoonte van ene nieuwe pasvorm (LGA1700), zowel den hot spot vermag van monster totdat monster verrijden.

Op onderstaande thermische plaatje is te zien hoe den hittegeneratie van den twee processorchips zichzelf ontwikkelt. Leg jouw beide cpu’s ongeacht jawel, dan wordt alreeds snel verstaanbaar dat den heetste plek op den processor significant verschuift. Let welnu op: den processoren werden precies verkeerd wegens gelabeld.

Thermische foto van twee Alder Lake-processoren, met aanzienlijk verschillende 'hotspots'.

Intel heeft nooit uitspraken gedaan overheen onderlinge verschillen tussen Alder Lake-desktopprocessoren. Welnu is den chipgigant van project Alder Lake voorts uit te breiden met non-overklokbare varianten te start 2022, honingdrank ‘Mobile’ plusteken ‘Ultra Mobile’ varianten voordat laptops plusteken andere draagbare systemen.

Den Alder Lake-generatie trapt 4 november aantaande ge, te opstarten met zes overklokbare desktopprocessoren


 • Productafbeelding van de ASUS ROG Thor 1000W Platinum II-voeding.

  Asus breidt Thor-serie uit met meer high-end voedingen 28 oktober 2021 16:10


 • Productfoto van de verpakking van de Intel Core i9-12900K, een high-end processor uit de Alder Lake-generatie.

  Intel plant Alder Lake-cpu’s officieel te op 4 november 28 oktober 2021 14:10


 • Compilatiefoto van meerdere Z690-moederborden van ASUS.

  Asus onthult negentien Z690-moederborden 28 oktober 2021 13:10


 • Foto van een Z690-moederbord van Asus met een Q-Release-moederbordknop.

  Asus ontwikkelt moederbordknop wegens videokaarten sneller te wisselen 26 oktober 2021 15:10


 • Promotionele afbeelding voor XPG Lancer DDR5-werkgeheugen.

  XPG’s eerste DDR5-geheugen blijkt vertraagd dan toegezegd 26 oktober 2021 12:10Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader