AOC U28G2XU review: De goedkoopste 4K 144Hz-monitor


AOC U28G2XU specificaties:

· Grootte: 28 inch

· Resolutie: 3840 x 2160 (4K UHD)

· Technologie: IPS

· Refreshrate: 144Hz (met FreeSync)

· Telefoonaansluitingen: 2x Displayport 1.4, 2x HDMI 2.0, 4x USB 3.2 plus eentje headphone jack

· Prijs: €699,-

Wegens maar identiek met den deur te stulp te vallen: hoewel ie den goedkoopste 4K 144Hz-monitor is, vinden wij dit exemplaar voorlopig nog noch te den budgetbak. Met eentje prijs van ruwweg 700 euro is den monitor werkelijk vooral ie minst hardloopwedstrijd. Voordat dat bedrag vooruitzien wij zowel eentje goede kleurweergave, eentje fatsoenlijk tegenstelling plus eentje standaard diegene meer doet dan enkel ie scherm omhooghouden.

Vormgeving plus features

Ie vormgeving van den AOC U28G2XU is weinig verrassend plus ligt te linie met watten wij gewoon zijn van moderne gaming volgen: eentje matzwarte bewoning met scherpe hoeken plus rode accenten. Noch iedereen zou ie even smaakvol vinden, maar indien gamer kom jouw er haastigheid noch onderuit. Gelukkig is den eveneens puntige voetbeen welnu van alle gemakken voorzien plus lekker stabiel. Den monitor is te hoogte verstelbaar plus vermag alle kanten op rondtollen plus leunen. Mocht jouw nog watten meer bewegingsvrijheid nodig hebben, of den voetbeen simpelweg noch smaakvol vinden, dan is er eentje VESA-montagepunt zodat jouw zowel eentje andere standaard kunt gewoontes.

Eentje irritatiepuntje is den bediening van ie OSD. Wij zien tegenwoordig steeds meer volgen met eentje handige joystick, maar gedurende den U28G2XU moeten jouw ie nog doet met eentje stel knopjes. Dat is geen probleem indien ie spijskaart overzichtelijk is plus den schakelaars eentje logische functie hebben, maar zowel dat is helaas noch ie geval. Den schakelaars wisselen geregeld van functie indien jouw wegens ie spijskaart bladert plus ie is somwijlen noch manifest welke instellingen gelinkt zijn aan eentje profiel plus welke noch. Daarnaast voelen alle schakelaars precies idem aan plus zijn zij noch te onderscheiden van den aan/uit-knop. Er staan welnu icoontjes te ie plastic, maar indien jouw noch rechtstreeks te den zon zit, zijn diegene haastigheid noch zichtbaar.

Eentje andere vreemde optie is ie verzaken van eentje HDMI 2.1-poort. Voordat den PC is dat geen probleem omdat Displayport 1.4 dan zowel eentje optie is, maar voordat den consoles heb jouw HDMI 2.1 nodig wegens 4K 120Hz weer te kunnen geven. Met den HDMI 2.0-poorten is 4K 60Hz helaas ie maximaal haalbare. Veel concurrerende schermen voorschrijven welnu overheen HDMI 2.1, maar dan zou jouw nog dieper te jouw hoop willen voelen.

Beeldkwaliteit

Met den monitor aangesloten via DisplayPort 1.4 vermag ie werkelijke werkgelegenheid opstarten. Den 4K-resolutie op 28 inch is manifest eentje omvangrijke stap vooruit te termen van snijkant vergelijken met eentje 1440p-monitor, maar zonder den schelp aan te voetstappen te Windows is alles werkelijk netwerk te klein. Omdat ie bijstellen van den schelp te Windows 11 sterk is verbeterd ten opzichte van Windows 10, is dat werkelijk eentje vereiste met dit monitor. Ginds zou noch iedereen even opgeruimd mee zijn, maar er zijn tijdelijk voldoende trucjes wegens Windows 11 veel op Windows 10 te permitteren toeschijnen.

Loeren wij zoals den prestaties van ie paneel zelf, dan wordt hoewel vrij snel manifest waarom dit den goedkoopste monitor van zijn soort is. AOC specificeert zelf eentje piekhelderheid van 400 cd/m2 plus behaalt ermee ie ondergrens voordat HDR-weergave, maar te werkelijkheid meten wij gedurende dit exemplaar 293.6 cd/m2. Dat is prima voordat SD-beeld, maar dit monitor is manifest noch geschikt voordat gewoonte met HDR-beelden. Ie tegenstelling is met 1124:1 welnu redelijk te den linie der verwachting van eentje IPS-paneel.

Standaard is den kalibratie van ie paneel verrassend wasgoed. 99.3% van ie sRGB-spectrum vermag wordt weergegeven plus den monitor haalt 85.6% van DCI-P3, noch slecht voordat eentje gaming-monitor. Den precisie is met ie standaardprofiel wijd voldoende voordat den meeste gebruikers plus komt uit op eentje gemiddelde deltaE van 2.32. Mocht jouw thuis den potentie hebben wegens ie scherm te kalibreren, dan kun jouw diegene deltaE verlagen totdat eentje uitstekende 0.9.

Den potentieel van den monitor is echter noch wasgoed te meten, maar merknaam jouw schrede indien er eentje spel wordt opgestart. Den combinatie van den hoge resolutie plus snelle refreshrate is zuiver genot. Games indien Cyberpunk 2077, Far Cry 6 plus Project Cars 2 komen wegens den omvangrijke hoeveelheid details hevig wasgoed totdat hun rechtspraak te 4K, maar zijn met 60Hz hevig traag indien jouw sneller gewoon bent. Dit monitor is te diegene gevallen dus onvervalst eentje uitkomst voordat iedereen diegene ie vermag vereffenen plus beschikt overheen eentje GPU van den voornaamst schap.

Doelgroep

Den monitor laat mooie tinten zien, heeft eentje hoge resolutie, is lekker snel plus is den goedkoopste te zijn soort. Op zichzelf is den AOC U28G2XU dus eentje aanrader voordat iedereen diegene geen HDMI 2.1 nodig heeft, maar er is eentje flinke kanttekening. Wij hebben dit monitor kunnen uittesten op eentje systeem met eentje RTX 3090, maar zelfs dat is noch eeuwig voldoende wegens 144Hz te halen op eentje resolutie zo hooggelegen indien dit. Games zoals Cyberpunk 2077 vragen zo veel van den videokaart, dat den instellingen eentje staart omlaag geschroefd willen wordt wegens gewoonte te kunnen maken van diegene hoge refreshrate.

Heb jouw den loterij gewonnen of ben jouw CEO van Amazon, dan kun jouw natuurlijk diegene RTX 3090 welnu vereffenen, maar te dat geval is ie vreemd wegens den goedkoopste monitor te zijn soort erop te kopen. Dan is eentje twee honderdtal euro toegevoegd voordat eentje monster met goede HDR-ondersteuning plus HDMI 2.1 geen probleem.

Met eentje meer realistische videokaart, zoals eentje Nvidia RTX 3060 of AMD RX 6600, wordt ie zowel te lichtere games eentje uitdaging wegens den 144 fps te halen. Ie is natuurlijk eeuwig mogelijk wegens den resolutie terug te schroeven, maar waarom zullen jouw dan zo veel vereffenen voordat eentje 4K-monitor? Den doelgroep is onzerzijds dus noch helemaal manifest. Laat ie onzerzijds weten te den reacties indien jij welnu te dit niche past!


 • IG Q&A: Welke spel had den uitgelezene soundtrack van 2021? 19 december 2021 09:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite-glitch maakt spel speelbaar te lokale co-op 19 december 2021 08:12


 • Quartz

  ‘Ubisoft heeft meer plannen voordat NFT’s te games’ 19 december 2021 08:12


 • Vr-mod Horizon Zero Dawn uitgebracht 19 december 2021 08:12


 • Honor of Kings

  Acht mobiele games verdienen meer dan eentje miljard dollar te 2021 19 december 2021 08:12Put

Plaats een reactie

ajax-loader