De 25 beste games van 2021


Kerks kerst! Voorgerecht even den huishoudelijke mededelingen: dit tabel is noch gebaseerd op bestaande recensies plusteken cijfers op Gamer.nl. Den Top 25 is totdat stand gekomen na overleg onder den Gamer.nl-redactie. Dat is tussentijds traditie.

Met overleg intenderen wij totale puinhoop te ene chatkanaal, waar zowel dit schooljaar urenlang worden geschreeuwd, allianties werden opgebouwd, goede punten werden genegeerd plusteken persoonlijke voorliefdes systematisch werden verward met feiten. Ie hoort er iedereen te.

Dan den regels: alle games te den tabel willen dit schooljaar zijn uitgekomen. Ene early access-titel telt noch. Ter den tabel tref jij geen remasters aan. Heruitgaves, of gedeeltelijke heruitgaves zoals Super Mario 3D World, tellen zowel noch. Games diegene te den tweede tweede van december zijn uitgekomen deden noch mee tijdens ie overleg; den tabel wasgoed waarna ofschoon samengesteld.

Dat wasgoed ‘m, veel leesplezier! Oh, plusteken vasthouden ie beschaafd te den reacties hieronder. Wij zijn iedereen maar mensen, of belangrijker nog: gamers. 

25. Boomerang X

Ontwikkelaar: Dang! | Platforms: pc, Nintendo Switch

Boomerang X wordt op internet graag vergelijken met den ‘boomer-shooters’ van weleer. Natuurlijk is ie geen schande wegens te één ademtocht met Quake plusteken Doom te wordt verwoord, maar dat zijn welnu zuivere shooters. Ter Boomerang X is ie vuren maar ene klein onderdeel van den uitgebreide actie-puzzel.

Dat komt iedereen doorheen dat geweldige wapen: den boemerang. Iedere keer indien jij jij boemerang gooit, kun jij ernaartoe teleporteren. Jou hoeft werkelijk nooit den vloer te treffen. Terwijl jij vliegt, schiet jij ofschoon zwevend te slow-motion verschillende soorten vijanden zoals den gallemiezen te kleine maar complexe kampplaats’s. Diegene gameplaylus is onophoudelijk. Jongen, vliegen, teleporteren – plusteken dat maal oneindig. Inademen doen jij maar ene andere keer.

Diegene flow te Boomerang X is bevredigender dan wij kunnen uitleggen. Jou rijgt kills aan jawel indien ene soort opgevoerde John Wick, maar dan met vleugels plusteken ene teleporterende boemerang. Plusteken zonder Keanu Reeves. Of zo. Hé, metaforen zijn moeilijk, laat onzerzijds met stilte!

Lees den review van Boomerang X.

Boomerang X

24. The Forgotten City

Ontwikkelaar: Modern Storyteller | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

The Forgotten City is zeker noch den enige spel met ene time loop te dit tabel. Dat dit spel lager staat dan diegene ‘genregenoten’ komt misschien zowel omdat zij doorheen meer redacteuren gespeeld zijn. Maar misschien heeft ie zowel welnu ene ietsje maken met ie uitwendig van The Forgotten City. Den spel heeft ene Skyrim-verleden, watten jij met name terugziet te den houterige animaties. Maar juist, boeit dat indien The Forgotten uiteindelijk ene stad is wegens nooit meer te vergeten?

Watten onzerzijds betreft noch. Ie mysterie dat jij verkent voorbij den ingang van ene eeuwenoude tempel is non-stop intrigerend. Van start totdat staart heeft The Forgotten City jij watten te zei. Des te meer filosofische plusteken religieuze liggen ie vertelsel blootlegt, des te huis ie schrijfwerk wordt. Daarbij valt den gameplay te iedere nieuwe time loop nauwelijks te repetitie. Dat kun jij noch van alle andere tijdlusgames te dit tabel zeggen. Watten onzerzijds betreft verdient The Forgotten City veel meer voetlicht dan-ie gekregen heeft.

Lees hier den review van The Forgotten City.

The Forgotten City

23. Shin Megami Tensei 5

Ontwikkelaar: Atlus | Verhoging: Nintendo Switch

Indien jij dit leest, denken jij ene van dit twee goedje: a) nooit van gehoord, of b) ばかやろう,くそ, walgelijk dat dit spel zo verachtelijk staat. Shin Megami Tensei is wellicht noch te ie volwassene publiek vertrouwd, maar er is ene reden dat dit verzameling meedogenloze games ene haast religieuze achterban heeft. Dit oogstrelende Japanse rpg omarmt alles watten ie genre zo juist maakt. Neem ie vertelsel, waarin jij indien scholier ene goddelijke status moeten doordringen nadat jij plots wakker wordt te ene post-apocalyptische wereld. Zo herkenbaar.

Dat klusje vergt verder intact veel van jou indien speler, vermits den spel jij onveranderlijk uitdaagt met ene uitgebreid plusteken diepgaand vechtsysteem. Dat vechten gebeurt wegens beurten, plusteken dat is maar juist zowel, want jij gaat waarborger den tijdstip nodig hebben wegens jij volgende zet te defini. Shin Megami Tensei 5 is behoorlijk hardcore plusteken te veel opzichten ene typische plusteken misschien veilige jrpg, maar wij hadden ie noch verschillend gewild.

Shin Megami Tensei 5

22. Lost Judgment

Ontwikkelaar: Sega | Platforms: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Wij uitrichten noch aan losse awards te Gamer.nl, maar indien wij dat welnu zullen uitrichten, dan wint Lost Judgment zonder twijfel den ‘coolste schillen’-award. Plusteken dat is noch ie enige dat dit spel klein heeft met den gezegend Yakuza-reeks. Den stad, den flow van den daad, den sfeer, den fonts plusteken natuurlijk den makers: Lost Judgment is weer ene Yakuza-game zonder ene Yakuza-game te zijn.

Ter den praktijk is Lost Judgment natuurlijk louter ie voortzetting op Judgment. Netwerk indien te diegene voorganger zoek jij te Lost Judgment ie randje op van watten ene detectiveroman welnu plusteken noch toestemmen uitrichten wegens den waarheid daarboven water te halen. Ie schrijfwerk is van topkwaliteit. Nieuwe plusteken oude personages ga jij vanzelf te jij hart sluiten, dan welnu uitkotsen te ongenoegen. Lost Judgment is noch den uitgelezene Yakuza-game uiteindelijk geproduceerd, maar ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio heeft wederom ene vertelsel pennen dat ene plekje te dit tabel meer dan waard is.

Lees hier den review van Lost Judgment.

Lost Judgment

21. Guilty Gear Strive

Ontwikkelaar: Arc System Works | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Den meeste tweedimensionale vechtspellen wijken gauw van ie strijdtoneel. Dit schooljaar wasgoed er ene uitzondering: Guilty Gear Strive. Wie ene ietsje vertrouwd is met eerdere porties te den serie snapt hoe opvallend dat is. Guilty Gear staat vertrouwd wegens zijn onvergeeflijke waterverplaatsing plusteken kleine maar felle achterban. Dat Strive weliswaar te onze eindejaarslijst opduikt is makkelijk te verklaren. Ie spel behoudt den kern van zijn voorgangers, maar ie vechten is zonet toegankelijker dan uiteindelijk.

Nieuwkomers kunnen onmiddellijk aan den slag met den overzichtelijke besturing plusteken wordt aangetrokken doorheen den waanzinnige presentatie. Imponeren met gelikte animaties plusteken spectaculaire visuele vormgeving kun jij welnu aan Arc System Works overlaten. Tegelijkertijd zullen liefhebbers van ie eerste uur zichzelf verliezen te den competitieve sensatie plusteken overvloed aan tactische mogelijkheden. Guilty Gear Strive is te dat opzicht ie uitgelezene percentage te den serie totdat nu toe.

Lees hier den review van Guilty Gear Strive.

Guilty Gear Strive

20. Hitman 3

Ontwikkelaar: IO Interactive | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch (cloud), Xbox One, Xbox Series X/S

Wij geloven noch te wonderen, maar ie grootste wonder te dit tabel is dat wij nog steeds geen voldoende hebben van dit Hitman-reboot. Ie is bovenmatig hoe ontwikkelaar IO Interactive ofschoon haast zes schooljaar lang onze creativiteit weet te prikkelen. Den opdrachten kunnen onzerzijds trouwhartig verwoord noch malloot voldoende zijn. Of wij Smeris 47 willen vermommen indien ene kwibus omdat hij ene kasteelheer moeten omleggen met ene exploderende golfbal? Kom maar doorheen.

IO Interactive moeten oppassen dat den Hitman-reeks noch verzandt te ie welbekende. Hitman 3 lijkt welnu intact hevig op den andere twee porties. Aan den andere kantkloswerk: ie vertelsel is weer huis dan ie zullen willen zijn plusteken den maps wegens te te vermoorden toeschijnen met ieder percentage huis te wordt. Watten onzerzijds betreft is Hitman 3 ene mooie spel wegens dit reboot-reeks (zolang) mee voltooid te sluiten. Dan vermag IO Interactive zichzelf terwijl op iets andere focussen. Ene James Unie-game bijvoorbeeld.

Lees hier den review van Hitman 3.

Hitman 3

19. Age of Empires 4

Ontwikkelaar: Relic Entertainment, World’s Edge | Verhoging: pc

Age of Empires 4 vermelden wij inwendig ‘ene typische Gamer.nl-game’. Zo schrijver, zo lezer, hopen wij dan maar. Age of Empires 4 wordt op den redactie te elk geval waargenomen indien ene van den leukste rts-games te jaren. Toegankelijk maar diepgaand, zowel online indien offline. Oude tijden uitrichten te den warmte van onze monitor herleven. Natuurlijk speelt zowel mee dat dit vierde percentage even op zichzelf liet wachten. Den vele remasters tellen wij allicht noch mee.

Ie is slim hoe verscheiden den missies te den hoofdmodus zijn. Jou krijgt non-stop nieuwe scenario’s op jij afgevuurd, vaak vergezeld van prachtig geschoten documentaires plusteken ene overdaad aan achtergrondinformatie. Dit vierde Age of Empires-deel nodigt daarenboven zelfs beginnende toneelspelers uit wegens zoals hartenlust te uitproberen met nieuwe tactieken plusteken eenheden. Age of Empires 4 is den geslaagde terugkeer van ene serie diegene wij haast alweer vergeten waren. Gelukkig hoefde ie noch zover te komen.

Lees hier den review van Age of Empires 4.

Age of Empires 4

Age of Empires 4

18. Loop Hero

Ontwikkelaar: Four Quarters | Platforms: pc, Nintendo Switch

Ter Loop Hero loop jij den hele tijdstip rondjes. Elk rondje is verschillend. Dat klinkt misschien noch wieg, maar ie blijkt uiterst vermakelijk. Dat komt doorheen ene heleboel goedje, want indien Loop Hero één ding is, dan is welnu ie ene heleboel goedje. Ene deck builder, ene tijdlusgame, ene rpg, ene idle-game, ene tower defense-game, ene roguelite – plusteken dan sluiten wij noch uit dat wij nog ene stuk of vijf genres zijn vergeten.

Ie onheil van den som der porties ligt te games indien Loop Hero op den loer, maar ie resultaat is zonet naadloze symbiose. Loop Hero is doorheen zijn vele gezichten haast onmogelijk wegens weg te leggen. Aan den hand van den geweldige naslag plusteken stijl triggert ie spel non-stop allerlei synapsen te jij brein. Den spel heeft watten moeite wegens alle spelsystemen juist uit te leggen, maar na ene uurtje spelen vraag jij jij vooral voltooid waarom dat uurtje opeens viertal uur is word. Wacht, den wekker gaat!? Loop voltooid.

Lees hier den review van Loop Hero.

loop hero

loop hero

17. Unpacking

Ontwikkelaar: Witch Beam | Platforms: pc, Nintendo Switch, Xbox One

Watten is er wieg aan verkassen? Er is niets leuks aan verkassen. Maar verkassen vertelt welnu vaak ene vertelsel. Mislukte relaties, verfrissend werkgelegenheid. Verkassen laat ene trend of wending zien te iemands leven. Dat jij ginder ene goede spel van kunt maken diegene zowel nog ooit intact klein speelt, bewijst Unpacking. Dit spel vertelt iemands vertelsel terwijl jij diens spulletjes uitpakt. Maar te tegenstelling totdat verkassen is Unpacking wél wieg wegens te uitrichten.

Jou doorspit te ieder level strafgevangenis na strafgevangenis, op zoek zoals spulletjes wegens den ruimte mee te te uitlijnen of kleren wegens te den kastje te zweven. Ter den praktijk doorspit jij iemands leven. Den spel laat jij vrij wegens ginder alle tijdstip voordat te nemen. Jou moeten ene inherent slotbeschouwing voorttrekken overheen watten plusteken waarom jij aan ie uitpakken bent. Ie is diegene therapeutische gameplay diegene Unpacking uniek maakt, ongeacht den kerks visuele stijl plusteken ie indrukwekkende geluidsdesign.

Unpacking is met geen andere spel te vergelijken. Ie is vroeger indien ene luie, regenachtige zondag, of ene warme kop chocolademelk voordat den schoorsteenmantel. ‘

Lees hier den review van Unpacking.

16. Hell Let Loose

Ontwikkelaar: Black Matter | Platforms: pc, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Verkassen is noch wieg, maar wij kunnen welnu iets ergers overpeinzen. Hell Let Loose is ene multiplayer first person shooter te den Tweede Wereldoorlog. Ie spel laat vooral zien dat oorlog ontzettend zwaar is. Hell Let Loose is somwijlen minutenlang overleggen met jij stafmedewerker, overheen hoe jullie ene straat van ene Frans kerkdorpje gaan innemen. Hell Let Loose is óók minutenlang met jij reukorgaan te den modder ligt te ene watergang, terwijl ene machinegeweernest te den verte jou plusteken jij teamgenoten onophoudelijk onder druk zet.

Hell Let Loose is alles watten Call of Duty noch is, gegoten te prachtige maps met verschrikkelijk goede geluidseffecten. Mee doorheen diegene audiovisuele kommer is ie spel oprecht intensief plusteken vermoeiend. Noch vroeger bracht ene multiplayergame den druk aan den frontlinie plusteken den tactische complexiteit van oorlog zo juist te beeld indien Hell Let Loose. Klikken met jij teamgenoten is van levensbelang, want ene kogel of tien plusteken jij hele team is ie haasje. Jou moeten ie maar wieg vinden. Dat vinden wij.

Hell Let Loose

Hell Let Loose

15. Tales of Arise

Ontwikkelaar: Bandai Namco | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Weer ene Japanse rpg? Zowel wij hadden ‘t noch verwachten, maar 2021 telde opmerkelijk veel goede jrpg’s. Tales of Arise, ie zoveelste voortzetting te den welbekende Tales of-serie, is met ene vijftiende plek fakkeldrager. Dat komt doorheen ie onderhoudende plusteken strategische gevechtssysteem, maar vanzelfsprekend zowel doorheen den weelderige wereld plusteken den talloze complexe, maar vlam personages.

Tales of Arise durft te uitproberen, ofschoon leunt ie spel uiteindelijk netwerken indien Shin Megami Tensei 5 op den welbekende jrpg-fundering. Daarginds ligt nog kansen, maar dat is werkelijk alles watten wij te zeuren hebben overheen Tales of Arise. Dit exceptionele rpg laat overheen den gehele breedte zien watten dit somwijlen vastgeroeste genre te stulp heeft, terwijl ie den deur tegelijkertijd wagenwijd openzet voordat nieuwkomers.

Lees hier den review van Tales of Arise.

Tales of Arise

14. Death’s Vanwege

Ontwikkelaar: Acid Nerve | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Overheen deuren gesproken. Ter Death’s Vanwege speel jij ene kraai van ene bureaucratisch werkplek te ie hiernamaals, terwijl jij zielen oogst te den werkelijke wereld. Dat klinkt ongewoon, zelfs vergelijken met jrpg’s, maar zielen plukken is zonet aan den orde van den dag te Death’s Vanwege. Ie gebeurt veelal netwerken na den presentatie van den dagcijfers, maar nog voordat den uurwerk vijf slaat.

Uniek is ie concept zeker, ene kraaienconcern dat indien Den Dood fungeert. Jou zullen haast vergeten dat dit spel te den kern gewoon ene kloon van Zelda is. Maar wát voordat één. Met z’n mooie spelwereld, indrukwekkende eindbaasgevechten, verrassende setting, vloeiende daad plusteken prachtige soundtrack is Death’s Vanwege ene van onze favoriete indiegames van ie schooljaar. Dat belonen wij graag met den liefde waarmee dit spel overduidelijk is geproduceerd.

Lees hier den review van Death’s Vanwege.

Death's Door

Death's Door

13. Monster Hunter Rise

Ontwikkelaar: Capcom | Verhoging: Nintendo Switch

Ondanks den hoge leercurve is dit den uiterst toegankelijke Monster Hunter-game totdat dusver, waar ventilatoren van zowel zuivere daad indien diepe rpg-upgradesystemen voldoening uit halen. Den Wirebug zorgt voordat meer bewegingsvrijheid dan uiteindelijk plusteken minder lange wachttijden tussen gevechten. Intact voltooid plusteken toe zie jij den Switch worstelen met ofschoon ie grafische geweld, maar nooit zit den techniek te den weg van ene uitermate diepe plusteken bevredigende spel diegene zowel schattig indien met vrienden den moeite waard is.

Althans, ginder gaan wij dan maar van uit. Trouwhartig verwoord is voorgaande woord voordat woord watten redacteur Harry heeft pennen te den slotbeschouwing van zijn recensie. Nagenoeg niemand van den redactie heeft voorts voldoende verstand van Monster Hunter wegens ie huis te kunnen verwoorden. Discussie is zinloos. Den enige messen diegene hier werden sluw zijn diegene te den spel.

Lees hier den review van Monster Hunter Rise.

monster hunter riseWaterput

Plaats een reactie

ajax-loader