Wat heb je aan een meshnetwerk?


Dit wetsartikel is ene partnerbijdrage van FRITZ!. Lees hier watten dit betekent.

Eentje meshnetwerk is ene wifinetwerk dat bestaat uit ene tal zenders, zowel welnu toegangspunten medegedeeld, diegene ene wifisignaal uitzenden plusteken ontvangen. Dit doet wellicht denken aan den wifi-extenders uit den begindagen van wifi, maar moderne meshnetwerken zijn nauwelijks te vergelijken met zulke extenders.

Ter tegenstelling totdat den extenders van weleer praten alle zenders te ene meshnetwerk namelijk wederzijds met jawel, waardoor er één vitaal netwerk wordt gecreëerd tussen den zenders te ie netwerk. Alle toestellen diegene verbinding maken met dit netwerk hebben daarom eeuwig ene zendinstallatie te den buurt wegens verbinding mee te maken. Den zenders versterken mits ie ware elkaars signaal, waardoor den dekking te ie hele stulp royaal huis is dan erop ene enkele router.

Volmaakt voordat games  

Ie gevolg van dit fijnmazige netwerk is dat ene modaal woonhuis met drietal zenders alhoewel gauw volledige dekking heeft. Dat is ideaal voordat consoles, diegene noch eeuwig toegang hebben totdat ene bekabelde verbinding, of voordat pc’s diegene op zolder of te den kelder staan. Met ene solide meshnetwerk ontvang jij ene probaat, snel netwerk met minimale vertraging dat erop uitstek geschikt is voordat gamen, voice chat plusteken streamen.

Toestellen diegene watten minder stationair zijn, zoals telefoons of handhelds, ondervinden zowel voordeel van ene meshnetwerk. Alle zenders te ene mesh porties namelijk dezelfde netwerknaam plusteken wachtwoord, waardoor jij toestellen vanzelf verbinding kunnen maken met ie dichtstbijzijnde toegangspunt. Zo vermag jij zonder onderbrekingen opzoeken, films of series zoals mobiele toestellen streamen.

Ongeacht alle snelheidsvoordelen, zijn meshrouters royaal makkelijker te installeren dan conventionele routers. Ter tegenstelling totdat normale routers hebben zij namelijk geen ethernetkabel nodig, omdat zij ie signaal van ie basisstation versterken. Hierdoor kunnen meshrouters overal geïnstalleerd wordt waar ene wandcontactdoos is, watten zij zeer flexibel maakt qua installatiepositie.

FRITZ!luidsprekers

Eentje uitstekend voorbeeld van dit flexibiliteit vinden wij te den FRITZ!Opbergruimte 7530 AX, den nieuwste Wifi 6-router van AVM met sponsoring voordat mesh-wifi. Ter combinatie met andere FRITZ!-apparaten diegene mesh ondersteunen vormt den 7530 AX ene zéér snel wifi 6-meshnetwerk met snelheden totdat 1800 Mbps. Oudere toestellen, zoals consoles uit vorige generaties, kunnen nog steeds bediend wordt via wifi omdat den FRITZ!Opbergruimte 7530 AX zowel wifi 5 plusteken wifi 4 uitzendt, samen met den wifi 6-band.

Ongeacht den indrukwekkende wifi-capaciteit heeft den FRITZ!Opbergruimte 7530 AX viertal gigabit LAN-aansluitingen plusteken één USB-aansluiting wegens ene printer of USB-opslagmedium te porties met ie thuisnetwerk. Zo hoornschoen jij noch meer den USB-kabel van den printer erop te pakken wegens iets te printen, of USB-sticks rond te spelen te den huisgezin wegens films, plaatje’s of opzoeken te porties.

Den FRITZ!Repeater 2400 is den perfecte toevoeging voordat den 7530 AX wegens wifidekking totdat te alle hoeken plusteken gaten van ene stulp te bieden. Ie installeren van dit repeater is ene kwestie van ene wandcontactdoos vinden plusteken op den WPS-knop verklikken van den repeater plusteken den router: den 2400 neemt dan alle instellingen overheen van den basisunit zonder dat jij iets hoeft te te vullen. Toestellen diegene geen wifi-ontvanger maar schattig ene ethernetport hebben kunnen daarenboven met den FRITZ!Repeater 2400 alsnog verbonden wordt met zijn gigabit ethernetport.

Beide FRITZ!-apparaten voorschrijven uiteraard overheen WPA2-versleuteling, ene toegankelijke gebruikersinterface via FRITZ!OS plusteken regelmatige software-updates voordat nieuwe functies plusteken toegevoegd veiligheid.


 • Skylords

  Skylords Reborn viert succesvolle ‘doorstart’ BattleForge met omvangrijke patch 25 december 2021 12:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite is ene unieke prestatie 25 december 2021 10:12


 • Sonic Colors

  Lego-set gebaseerd op Sonic the Hedgehog online gelekt 25 december 2021 10:12


 • Pathfinder: Kingmaker is nu kosteloos verkrijgbaar via Epic Games Store 25 december 2021 10:12


 • Relayer

  Mechagame Relayer verschijnt op 24 maart 25 december 2021 10:12Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader