De beste ASUS wifi-routers voor het streamen van films, series en games


Dit wetsartikel wordt mee mogelijk vervaardigd ingevolge ASUS. Lees hier watten dat betekent.

Streamen wordt den laatste jaren eentje steeds belangrijker onderdeel ie dagelijks leven, dankzij den constante groei van streamingdiensten mits Netflix, Disney Plus plusteken Amazon Prime. Daarnaast opstarten steeds meer gameontwikkelaars zichzelf te mengen met ie streamen van games, via abonnementsdiensten mits Xbox Cloud Gaming, Google Stadia of PlayStation Now. Streamen vereist echter uitstekend internet wegens vlekkeloos te werken. Ie gewichtigheid van eentje goede wifi-router is nu daarom groter dan uiteindelijk.

Maar watten zijn den eigenschappen van eentje goede router, plusteken watten zijn voorbeelden van routers wegens aan te schaffen? Ter dit wetsartikel hebben wij ie overheen twee mesh-routermodellen van ASUS, namelijk den ZenWiFi AX XT8 plusteken ZenWiFi XD6.

ZenWiFi AX XT8

Ie ZenWiFi AX-systeem bestaat uit twee ASUS AX6600 Wifi-6-routers, met den nieuwste technologieën wegens eentje stabiele wifi-verbinding te bieden voordat ie hele stulp. Wanneer jij twee van dit routers te jij stulp hebt staan, bedekt den wifi-verbinding totdat welnu 410 vierkante peettante, meer dan zes vertrekken. Eentje enkele router bedekt 230 vierkante peettante, of meer dan viertal vertrekken. Mocht dat noch voldoende zijn, dan is er den optie wegens ie bereik uit te breiden met satellieten. Diegene kun jij op verschillende plekken te ie stulp plaatsten wegens ie bereik daarginds te versterken.

Den ZenWiFi AX XT8 maakt voorts gewoonte van eentje quad-core-processor van 1,5 GHz met 512 MB aan RAM plusteken 256 MB aan flashgeheugen. Op den router is eentje USB 3.1 Gen 1×1-poort te vinden, viertal LAN-aansluitingen plusteken natuurlijk eentje fysieke aan- plusteken uitknop.

ZenWiFi XD6

Ie ZenWiFi XD6-systeem wordt waargenomen mits ie kleinere broertje van den ZenWiFi XT8, letterlijk plusteken grote. Den router heeft nipt mits den volwassene broer 512 MB aan RAM plusteken 256 MB aan flashgeheugen, maar met den 1,5 GHz Tri-Core processor welnu één core minder. Ie dekkingsgebied van den ZenWiFi XD6 is iets kleiner, honingbij twee routers namelijk 400 vierkante peettante plusteken meer dan viertal vertrekken, plusteken honingbij één router 225 vierkante peettante, verklarend meer dan drietal vertrekken.

Den ZenWiFi XD6 is ruwweg half zo zwaar mits den ZenWiFi AX XT8 plusteken met den iets mindere specificaties dus zowel te eentje minder hoge prijsklasse gesegmenteerd. Op den ZenWiFi XD6 zitten viertal Gigabit-LAN-aansluitingen, met den WAN-poort, terwijl dit op den ZenWiFi AX XT8 drietal Gigabit-LAN-aansluitingen zijn plusteken één 2,5Gbit-aansluiting.

Wifi 6 plusteken Triple-band

Zowel den ZenWiFi Ax XT8 mits den ZenWiFi XD6 maakt gewoonte van Wifi 6. Wifi 6 is den nieuwste techniek op ie regio van wifi, plusteken ie is uiteraard sneller dan voorgaande versies. Met eentje totale bandbreedte totdat 6600Mbps is ie namelijk totdat 2,2 keer sneller dan tri-band AC3000-routers, verklarend Wifi 5. Vlugheid is echter noch den doorslaggevende factor honingbij streamen, want eentje stabiele verbinding met ie internet is bepalender voordat ie heus sneller kunnen tradities van wifi. Wifi 6 zet dan zowel voornamelijk stappen te ie slimmer verdelen van eentje sterk wifisignaal overheen den verschillende toestellen te jij netwerk.

Daarnaast heeft den ZenWiFi AX XT8 drietal frequentiebanden, waardoor ie geclassificeerd wordt mits eentje Tri-band mesh-systeem. Overmits den meeste Wifi 5-apparaten slechts twee frequentiebanden hebben, heeft den ZenWiFi AX XT8 dankzij dit Tri-band mesh-systeem eentje hogere doorvoersnelheid verdeeld overheen dit drietal frequentiebanden. Dat komt den vlugheid van ie netwerk uiteraard enkel maar ten goede. 

Voordelen van eentje mesh-systeem

Eentje mesh-systeem biedt verschillende voordelen. AiMesh, zoals ie gezegd wordt, verbindt meerdere geschikte ASUS-routers wegens eentje wifi netwerk te creëren met precies ie bereik dat jij nodig hebt. Alle toestellen te eentje AiMesh-netwerk maken gewoonte van den eigenschappen van den hoofdrouter, waardoor jij zelfs oudere routers kunt tradities wegens ie bereik te versterken. Ie is zo mogelijk wegens den nieuwe ZenWiFi-routers te ie stulp te plekken, wegens jij oudere router bijvoorbeeld toegevoegd te te zetwerk zodat zowel ie wifisignaal te den tuin of op zolder er noch op achteruitgaat.

Snel van start  

Hoewel technische specificaties van wifirouters voordat sommigen intimiderend zijn, hoeft ie klaarmaken van den routers zelf dat zeker noch te zijn. ASUS heeft dit veranderingsproces namelijk zeer eenvoudig vervaardigd – aan den hand van drietal stappen is ie netwerk namelijk te drietal minuten volledig ingesteld. Zo hoornschoen jij den router uitsluitend aan te zetwerk, eentje wifi-netwerknaam plusteken eentje beheerdersaccount aan te maken plusteken vervolgens meteen aan den slag te kunnen. Ie is eentje eenmalige installatie, met automatische synchronisatie voordat alle hubs te elk postpakket. Zowel schenkkan elk toestel te ie netwerk fungeren mits eentje hoofdrouter plusteken mits eentje satelliet.

Den ASUS-routerapp  

Wegens optimaal gewoonte te maken van den functies van den ZenWiFi AX XT8 of ZenWiFi XD6, kun jij ervoor selecteren wegens den ASUS-routerapp te downloaden. Den app, diegene vacant is voordat Android plusteken iOS, schenken jij den potentie wegens alle aspecten van jij wifigebruik zoals inherent wil te te stellen. Zo kun jij verschillende profielen bereiding voordat familieleden, wegens internetgebruik van gezinsleden te narekenen. Wil jij dat jij koters noch overal toegang totdat hebben? Dan is dit makkelijk te regelen ingevolge eentje bijzonder profiel aan te maken waar enkel zij gewoonte van kunnen maken. Dat ouderlijk toezicht, dat vanuit eentje instrumentenbord te den app te voorzetten is, biedt uitvoerige opties. Ongeacht contentfilters kunnen zo zowel blokkeertijden ingepland wordt, waarbij koters noch te staat zijn ie internet te tradities.

Daarnaast is ie mogelijk wegens te defini welk netwerkverkeer voorrang krijgt. Onderbrak bijvoorbeeld eentje lagere voorrang te leggen op normaal internetgebruik schenkkan er sneller gestreamd wordt. Totdat slot schenken den app jij enkele leuke aanpassingsopties, zoals den potentie wegens den kleur van den LED-lampjes op den router aan te stappen.

AiProtection  

Honingbij ie gewoonte van internet hoort veiligheid uiteraard immermeer voorop te staan. AiProtection Professional levert dekking lopend den volledige levensduur van ie product, zonder dat daarginds toegevoegd abonnementskosten aan verbonden zijn. Ie Intrusion Prevention System (IPS) blokkeert alle veelvoorkomende internet-gebaseerde attaqueren, reeds verafgelegen voordat jij er mits consument last van schenkkan krijgen. Daarnaast blokkeert AiProtection toegang totdat schadelijke websites, dankzij den officiële database van Trend Micro.

Den ZenWiFi AX XT8 mits den ZenWiFi XD6 zijn goede voorbeelden van betrouwbare mesh-systemen wegens den vlugheid, hechtheid plusteken veiligheid van jij wifinetwerk te waarborgen. Zowel op ie regio van prijs zijn zij competitief, ingevolge eentje goede prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden.


  • Top 100 van 2022

    Den Top 100 van 2022 gaat ochtend van start 26 december 2021 11:12


  • Titanfall 2-mod maakt custom servers mogelijk 26 december 2021 11:12


  • Prey

    Arkane-game Prey nu kosteloos verkrijgbaar via Epic Games Store 26 december 2021 11:12


  • Halo: Combat Evolved moest voorafgaand zuiver multiplayerspel wordt 26 december 2021 11:12


  • Druiven te Final Fantasy 14: Endwalker mooier vervaardigd met patch 26 december 2021 11:12Waterput

Plaats een reactie

ajax-loader