The King of Fighters 15 verbrijzelt verwachtingen niet


Aan den release van The King of Fighters 15 is eentje lange marketingcampagne vol personagetrailers voorafgegaan, diegene steevast werden afgesloten met den slogan ‘shatter all expectations’. Voordat eentje serie diegene nu sinds 1994 aan den weg timmert plus eentje vastgeroeste formule weet, is dat eentje synoniem vooruitzicht. Vermag ie spel diegene verwachting echter zowel waarmaken? Wegens maar meteen met den deur ter stulp te vallen: The King of Fighters 15 doet precies watten wij ervan hadden verwachten..

The King of Fighters 15

Vorstelijke gevechten

Ie nieuwste sector van The King of Fighters is watten betreft gameplay vergelijkbaar met nu zijn voorgangers, plus ermee werkelijk zowel met den Street Fighter-serie. Ie belangrijkste verschil is den focus op drie-tegen-drie gevechten, waarbij eentje wedstrijdje stap voorbij is wanneer eentje van den twee teams volledig is uitgeschakeld. Elke keer indien eentje van den personages knock-out wordt geslagen, wordt den levensbalk van ie overwinnende personage eentje klein ietsje completeren plus neemt dit ie onmiddellijk tegen den volgende tegenstander op. Doorheen dit dynamiek is ie vaak mogelijk weliswaar nog terug te komen, zowel nu lijk jij er noch nu te best voordat te staan. Tegelijkertijd vereist dit opzet zowel dat jij minstens drietal personages ingetogen, watten den leercurve stoer opschroeft.

Wegens eentje personage inderdaad onder den knie te krijgen moeten jij jij vanzelfsprekend vertrouwd maken met diens speelstijl, alle speciale attaqueren plus den verschillende combomogelijkheden. Vooral den timing daarvan is vaak behoorlijk strakgespannen plus vergt veel oefening. Zowel is er voordat alle personages den potentie wegens ter den zogeheten MAX-modus te geraken, waarbij nog ingewikkeldere combinatieaanvallen vrijkomen. Aan strategische holte is te The King of Fighters geen krapte – aan eentje verwelkomend instapniveau des te meer. Den spel weet eentje tutorial waarbij den poot intact summier wordt uitgelegd plus eentje reeks oefencombo’s diegene voordat werkelijke beginners nu snel te hooggelegen gegrepen zijn. Indien beginnende speler word jij dus werkelijk meteen ter ie diepe gegooid plus raak jij nu snel verstrikt ter eentje wirwar van verschillende gevechtstechnieken. Watten dat betreft is ie verstaanbaar dat The King of Fighters 15 zichzelf voornamelijk richt op den trouwe schare ventilatoren.

Ene royale uitverkoring

Diezelfde ventilatoren kunnen hun lol op met ie uitgestrekte veel voornamelijk kennis gezichten dat uit den kastje is getrokken. Zowat elk personage behoort totdat den gevierde favorieten, eentje enkele verplichte nieuweling daargelaten. Personages indien Terry Bogard, Kyo, Iori plus Mai zijn zoals immer van den partij. Zelfs Shermie, Yashiro plus Chris – volgens den officiële verhaallijn alle drietal overleden – zijn om hun uitgestrekte populariteit na eentje tienjaarsperiode van verstrooidheid teruggekeerd. Tijdens eentje vechtspel schenken werkelijk niemand iets wegens zulke continuïteit, dus eentje vitaal probleem is dat noch. Traditioneel is er zowel eentje volstrekt belachelijke eindbaas diegene frustrerend moeilijk is, zonder terughoudendheid jij knoppeninvoer afleest plus alle regels van ie spel breekt. Voordat den duidelijkheid: dat mogen jij zien indien eentje pluspunt.

Watten betreft ie ontwerp van den personages had The King of Fighters immer eentje streepje voordat op den voornaamste rivaliteit. Den vechters waren netwerk even stoerder, stijlvoller plus uitzonderlijker. Zowel nu moeten den serie ie hebben van den sterkte van diegene ijzersterke klassieke ontwerpen, maar watten betreft nieuwe personages lijkt den koek weliswaar welnu eentje ietsje op te zijn. Den nieuwe personages diegene speciaal voordat dit sector zijn ontworpen zijn te lange na noch zo sterk plus te vlagen zelfs té uitzonderlijk. Zowel hun vechtstijlen steken schril overheen te diegene van den oudgedienden plus missen aan impact.

Daarnaast missen er zowel enkele opvallende personages, zoals den onvergankelijk aanwezige taekwondoka Kim Kaphwan. Ie is waarschijnlijk eentje bewuste smaak, want nu voordat den release wasgoed vertrouwd dat er nu meerdere dlc-personages klaar staan. Den reeds aangekondigde teams bevatten dan zowel exclusief maar kennis plus reuze vlam personages, dus den drijfveren hierachter zijn verstaanbaar.

Den verbindende factor

The King of Fighters 15 slaagt met vlag plus wimpel ter ie bieden van eentje stabiele plus prettige online ervaring. Dat is zowel welnu nodig, want zonder eentje simplistische verhaalmodus indien verplicht nummer zijn er voorts geen singleplayeropties. Indien competitieve vechtliefhebber ben jij tegenwoordig toch nu snel op den onlinemogelijkheden aangewezen, plus den The King of Fighters-reeks stond op dit landstreek noch vertrouwd wegens kwaliteit. Gelukkig is dat met ie huidige sector verleden tijdstip. SNK heeft den wil van veel toneelspelers ter harte genomen plus hun spel voorzien van rollback netcode, waardoor zelfs verbindingen tussen toneelspelers op uitgestrekte afstand nog speelbaar zijn. Wanneer er om gebrekkige verbindingskwaliteit tóch haperingen performen, zijn dit van korte hardloopwedstrijd plus werkelijk nooit nuchter storend voordat ie verloop van eentje kamp.

Indien jij om den fikse leercurve veeleer vooraf watten oefent voordat jij jij aan ie competitieve sector waagt, vermag dat dit keer zowel via eentje Online Training Slagroom. Ter dit modus kunnen twee toneelspelers samen ontwikkelen om bijvoorbeeld specifieke situaties te simuleren of gewoon bruikbare combinaties uit te uitproberen zonder dat daarginds eentje tijdslimiet op zit. Ie is werkelijk eentje intact simpele toevoeging diegene desalniettemin vaak ontbreekt ter vechtspellen, terwijl wij diegene zojuist graag vaker zullen zien. Doorheen den Online Training, den beperkte wachttijden tussen ie vinden van nieuwe tegenstand plus den zeer efficiënte netcode biedt The King of Fighters 15 absoluut eentje prettige online ervaring.

Prince of Fighters

Ter den kern is The King of Fighters 15 dan zowel eentje prima plus vertrouwd vechtspel dat inderdaad weet waar den sterkte van den serie ligt, maar ermee nauwelijks eentje stap vooruit zet. Ie spektakel is netwerk iets te verschoten met vooral lusteloze animaties plus pandbrieven plus den gameplay voelt nu vijftien schooljaar lang onveranderd. Met alle rivaliteit binnenshuis ie genre dreigt The King of Fighters dan zowel ondergesneeuwd te treffen om spellen diegene toegankelijker zijn of gewoon visueel indrukwekkender. Indien vitaal liefhebber van ie genre plus den franchise had ondergetekende graag waargenomen dat The King of Fighters 15 diegene veelbelovende leuze uit den marketingcampagne waar had vervaardigd plus onze verwachtingen ondersteboven had geblazen. Ter positie daarvan speelt dit sector ie veel te veilig. Ie eindresultaat is eentje zeer verdienstelijke vechtgame voordat tussendoor, maar noch eentje diegene den koningstitel mogen dragen.

The King of Fighters 15 is nu verkrijgbaar voordat PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X plus S plus pc. Voordat dit recensie is den spel op PlayStation 5 gespeeld.


  • Update: Gran Turismo 7-update laat toneelspelers minder credits verdienen 18 maart 2022 12:03


  • Hogwarts Legacy komt zowel zoals Nintendo Switch 18 maart 2022 11:03


  • Star Wars Eclipse

    Quantic Dream ontkent vertraging te ontwikkeling Strak Wars Eclipse 18 maart 2022 11:03Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader